Corona

We leven helaas in een periode waarin corona een grote invloed heeft op onze levens. COVID-19 zorgt ervoor dat veel sectoren moeilijkheden ondervinden. Zo ook de reissector. Op deze pagina delen we relevante informatie over de coronapandemie. Echter, de situatie omtrent de pandemie verandert snel en informatie op deze pagina is niet bindend. Raadpleeg altijd de kanalen van de rijksoverheid voor de meest actuele informatie. We geven per bestemming een link met de meest actuele informatie over de corona situatie ter plaatse. 

Spanje en corona

Het is mogelijk om naar Spanje te reizen wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Een coronabewijs is in dit geval een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een testbewijs. Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen zonder coronabewijs naar Spanje reizen. Bij aankomst in Spanje geldt geen quarantaineplicht. Wel dient er binnen 48 uur voor vertrek een online gezondheidsverklaring ingevuld te worden. Ook bij de terugreis vanuit Spanje naar Nederland dient een coronabewijs getoond te worden en een gezondheidsformulier ingevuld te worden.

Download de online gezondheidsverklaringen of bekijk de actuele situatie omtrent corona in Spanje op de website van de rijksoverheid via de link.

Portugal en corona

Het is mogelijk om naar Portugal te reizen wanneer je een negatieve testuitslag kunt tonen. Dat geldt ook voor mensen die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van COVID-19. Kinderen jonger dan twaalf jaar hoeven niet getest te worden. Voor de heenreis naar Portugal is iedere reiziger verplicht om een Passenger Locator Card in te vullen. 

Download de Passenger Locator Card of bekijk de actuele situatie omtrent corona in Portugal op de website van de rijksoverheid via de link.

Let op: de informatie op deze pagina wordt regelmatig geüpdatet maar is niet bindend. Bekijk voor de meest actuele informatie altijd de informatiekanalen van de rijksoverheid. 

Corona reisbranche

Corona regels

Ook informeren we je graag over de extra regels die vanwege corona tot stand zijn gekomen. 

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of aanbieden om deze om te boeken. Indien je zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Houd er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

Je krijgt corona op reis of je vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer je Nederland terug inreist.

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!