Handige informatie

Voordat je op reis gaat kan het handig zijn om je in te lezen over een bestemming. Op deze pagina lees je alle handige informatie over Portugal die je voor aanvang van je reis nodig hebt. De tips op deze pagina worden ook regelmatig gedeeld op onze sociale media kanalen. Volg ons op sociale media via de knoppen onderaan deze pagina om handige informatie over Portugal te blijven lezen. Mocht je aanvullende vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Handige informatie over Portugal

Handige informatie over Portugal
  • In Portugal wordt gebruik gemaakt van dezelfde stekkers als in Nederland. Het is niet nodig om een wereldstekker mee te nemen naar Lissabon.
  • Het kraanwater in Portugal heeft een lichte chloorsmaak maar is niet schadelijk voor de gezondheid. Mocht je toch twijfelen, kook het water eerst of koop flessenwater.
  • De gangbare valuta is net als in Nederland de Euro. Je hoeft dus geen geld te wisselen voor een bezoek aan Lissabon.
  • De officiële taal die in Portugal wordt gesproken is Portugees. In Lissabon spreken de meeste inwoners echter ook Engels. Op de aangeboden werkplekken in Portugal wordt door het personeel in ieder geval goed Engels gesproken.
  • Portugal kent 1 uur tijdsverschil met Nederland. Houd er dus rekening mee om je klok 1 uur terug te zetten als je naar Lissabon vertrekt. Ook bij afspraken met Nederlandse collega’s is het handig om het tijdsverschil in gedachten te houden.
  • Portugal behoort tot de EU waardoor je doorgaans gebruikt kunt maken van internet, bellen en SMS uit je bundel. Check dit voor de zekerheid bij je provider.

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!