Handige informatie

Lees alle handige informatie over Spanje voordat je op reis gaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Als je meer handige informatie over Spanje wilt blijven lezen, volg ons dan op social media via de knoppen onderaan deze pagina. Mocht je aanvullende vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Handige tips over Spanje

Koninklijk Madrid sfeerfoto in Spanje
  • De gangbare valuta in Spanje is hetzelfde als in Nederland. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de euro. Je hoeft dus geen geld te wisselen voor een bezoek aan Spanje.
  • In Spanje wordt Spaans gesproken. Vooral jongeren en inwoners van grote steden spreken over het algemeen goed Engels. Het personeel op onze werklocaties spreekt in ieder geval goed Engels.
  • Het is in Spanje verboden om met slippers aan auto te rijden. Dit kan een boete opleveren van ongeveer 80 euro.
  • In Spanje wordt gebruik gemaakt van dezelfde stekkers als in Nederland. Het is niet nodig om een wereldstekker mee te nemen naar Madrid.
  • Spanjaarden houden ‘s middags een siësta. De tijden van een siësta kunnen per bedrijf verschillen maar houd er rekening mee dat je tussen 14.00 uur en 17.00 uur voor een dichte winkel kunt staan. Onze werkplekken blijven uiteraard wel gewoon open tijdens de siësta.
  • Kies je voor een werkplek in de buurt van een voetbalstadion? Houd er rekening mee dat het druk kan zijn rondom de werkplek op dagen dat de voetbalclub een thuiswedstrijd speelt. Werkplek ‘Azca’ ligt op enkele minuten loopafstand van het stadion van Real Madrid.
  • Spanje behoort tot de EU waardoor je doorgaans gebruikt kunt maken van internet, bellen en SMS uit je bundel. Check dit voor de zekerheid bij je provider.

Er kan worden geconcludeerd dat Spanje een interessante bestemming is om vandaan te werken. Je maakt jezelf eenvoudig verstaanbaar, hoeft geen geld te wisselen en er is geen tijdsverschil met Nederland. Ook heeft het gedurende het hele jaar een gunstig klimaat. Het is binnen ons team dan ook een van de favoriete bestemmingen om te werken. Ben je enthousiast geworden over Spanje en zou je in Madrid willen werken? Bekijk dan onze werklocaties in Spanje.

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!