Klimaat Lissabon -Portugal

Om goed voorbereid op reis te gaan is het handig om het klimaat van een bestemming te kennen. Zeker als je voor een langere periode vanuit het buitenland gaat werken. Probeer zoveel mogelijk kleding mee te nemen die je met verschillende temperaturen kunt dragen. Een T-shirt met een vest in plaats van een trui bijvoorbeeld. Lees alles over het klimaat van Portugal en Lissabon in het bijzonder. Het klimaat in Lissabon is overeenkomstig met het klimaat in andere delen van Portugal.

Gemiddelde temperatuur

Maximale temperatuur Minimale temperatuur Uren zon per dag
Januari 15 8 5
Februari 16 9 5
Maart 18 10 7
April 19 11 8
Mei 22 13 9
Juni 25 16 10
Juli 28 18 11
Augustus 28 18 11
September 27 17 9
Oktober 23 15 7
November 18 11 5
December 15 9 5

Klimaat Lissabon

Lissabon ligt aan de rivier de Taag en kent vanwege de invloed van deze rivier zachte winters. De zomers in Lissabon zijn doorgaans erg aangenaam. Zowel in de zomer als in de winter zijn er geen extreme temperaturen. Sneeuw zal je dus niet snel tegenkomen maar ook extreem warme zomers zijn zeldzaam. De temperatuur is meestal behaaglijk en blijft gemiddeld tussen de 15 en 28 graden Celsius.  

Doordat Lissabon dichtbij de Atlantische oceaan ligt, kan er in de wintermaanden wel veel neerslag vallen. Zorg dus dat je zeker in de wintermaanden dichtbij je werkplek verblijft.

Met de zachte winters en aangename zomers heeft Lissabon een ideaal klimaat voor een workation. Ook voor een langdurig verblijf van een aantal maanden is het een geschikte locatie. Denk bijvoorbeeld aan een overwintering. Maar pas op, naderhand zal je niet snel meer een volledige winter in Nederland door willen brengen! Bekijk de werklocaties in Portugal of boek direct.

Het klimaat in Lissabon

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!