Klimaat Spanje

Als je naar het buitenland vertrekt om daar te werken dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Het inlezen in het klimaat van een land hoort daar zeker bij. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De temperatuur in Madrid kan op een zomerse avond bijvoorbeeld behoorlijk afnemen. Lees alles over het klimaat van Spanje en Madrid in het bijzonder. 

Gemiddelde temperatuur

Maximale temperatuur Minimale temperatuur Uren zon per dag
Januari 15 2 4
Februari 16 2 5
Maart 18 4 6
April 19 6 7
Mei 22 10 9
Juni 25 14 10
Juli 28 17 11
Augustus 28 17 11
September 27 14 8
Oktober 23 9 6
November 18 5 5
December 15 4 4

Klimaat Madrid

Madrid ligt in het binnenland van Spanje waardoor de temperatuur in de winter en zomer ver uit elkaar kan liggen. In de zomer kan het soms meer dan veertig graden worden. De hoogte van Madrid zorgt er echter voor dat de hitte ‘s nachts wegtrekt. Hierdoor kan de minimum en maximum temperatuur per dag erg verschillen.

In Madrid valt doorgaans relatief weinig neerslag. De zomer is de droogste periode van het jaar en in het laatste kwartaal valt gemiddeld de meeste neerslag. Het kan zelfs gebeuren dat er sneeuw valt in Madrid, ook al komt dat niet vaak voor. 

Onze werkplekken zijn verkoeld waardoor je ook in de warme zomers op je werk gefocust blijft. Na werktijd is het heerlijk om de warmte van Madrid op te zoeken en verkoeling te zoeken met een ijskoud drankje op een terras. Bekijk onze werklocaties in Madrid of boek direct!

Tips over het klimaat in Madrid en Portugal

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!