Overwinteren

In de winter wordt het vroeg donker en laat licht in Nederland. Ook de temperatuur is niet bepaald lekker te noemen. Gepensioneerden kiezen er vaak voor om te overwinteren in Zuid-Europa door te brengen. Ook voor werkend Nederland behoort een overwinteringsreis sinds kort tot de mogelijkheden. Dus pak je laptop en stap in het vliegtuig naar Portugal of Spanje!

Tips overwinteren

Overwinteren in Portugal of Spanje

Het wordt kouder en de dagen worden korter. De winter is een mooie periode om naar het buitenland te reizen. Gepensioneerden reizen in de winter vaak naar Zuid-Europa om er een aantal maanden door te brengen. Voor werkend Nederland is het ook mogelijk om de winter in het buitenland door te brengen. Tenminste wel als je op afstand kunt werken. Heb je de corona periode thuiswerkend doorgebracht? Dan kan je de winter ‘thuiswerkend’ doorbrengen in Spanje of Portugal, toch? Voor een overwintering van een aantal maanden geven wij een lang termijn korting. Bekijk onze ‘prijzen’ pagina voor de lange termijn aanbiedingen. 

Bekijk de tabel hieronder om te bepalen welke bestemming het meest gunstige klimaat heeft voor een overwintering. De temperatuur daalt in de winter op alle bestemmingen. Dat is niet verrassend te noemen. In Lissabon is het verschil met de zomer echter het minst groot. Met een minimum temperatuur van vijftien graden Celsius is het in Lissabon in de winter meestal goed vertoeven. In Madrid daalt de temperatuur gemiddeld tot een minimum van tien graden Celsius. Een ding is zeker, Nederland heeft het minst aantrekkelijke klimaat om de winter door te brengen.

Gemiddelde temperatuur (° C) Lissabon Madrid Nederland
Januari 15 10 6
Februari 16 12 7
Maart 18 15 11
April 19 18 15
Mei 22 22 18
Juni 25 28 21
Juli 28 32 23
Augustus 28 32 23
September 27 27 20
Oktober 23 21 15
November 18 14 10
December 15 10 7

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!