Remote werken

Remote werken betekent ‘op afstand werken’. Je bent niet gebonden aan een fysieke werkplek en je hebt iedere dag zelf de keuze vanaf welke locatie je wilt werken. Werkgevers kiezen er steeds vaker voor om hun werknemers op deze nieuwe manier te laten werken. We omschrijven de voor- en nadelen van deze nieuwe manier van werken.

Werken remote

Nog niet heel lang geleden was remote werken alleen bekend bij zelfstandigen. Voor iedereen in loondienst was het niet bespreekbaar om vanaf een andere locatie te werken. Mocht jij dat al wel? Dan had je een hippe baas! Doordat er tijdens de coronapandemie meer vanuit huis gewerkt wordt, zijn ook de werkplekken veranderd. Waar vroeger alleen vanaf kantoor werd gewerkt, wordt er tegenwoordig veel vanuit huis gewerkt. Jouw huis is als het ware een remote werkplek geworden. De leukste remote werkplekken bevinden zich echter verder van huis. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om je werk mee te nemen naar een vakantiebestemming? Eerst geven we je de voor- en nadelen van remote werken in het algemeen. Daarna tref je de voordelen van een remote werkplek in het buitenland aan.

Tips voor en nadelen van remote werken

Voordelen van remote werken

 • Je kiest je eigen werkplek. Met remote werken kan je zelf bepalen vanaf welke plek je wilt werken. Heb je zin om onder de Spaanse zon te werken? Of juist in een huisje in de bergen? Je bent onafhankelijk en bepaalt je werklocatie zelf. Door zelf je locatie te kiezen, combineer je eenvoudig je werk met een vakantie.
 • Bouw vakantiedagen op terwijl je in het buitenland zit. Via Werkanties werk je een aantal maanden in het buitenland. Wanneer je weer terugkomt in Nederland heb je vakantiedagen opgebouwd en kan je een vakantiebestemming uitkiezen.
 • Je leert interessante mensen kennen en stapt uit je comfort zone. Door vanaf andere locaties te werken, zal je nieuwe connecties maken en je netwerk uitbreiden. Tip hoe je netwerk uit te breiden: maak zoveel mogelijk gebruik van flexwerkplekken.
 • Het bespaart reiskosten. De remote werkplekken en overnachtingsplekken die wij aanbieden bevinden zich op loopafstand van elkaar. Je bespaart dus iedere dag reiskosten waardoor deze nieuwe werktrend heel voordelig kan uitpakken.

Nadelen van remote werken

 • Als je ervoor kiest om zonder collega’s, familie of vrienden naar het buitenland te gaan dan kan dat eenzaam zijn. Je ziet niet iedere dag je collega’s waardoor het lastiger is om contacten te onderhouden. Zorg ervoor dat je werkt vanaf een locatie waarbij je contact kunt leggen met anderen. Met flexwerken wordt remote werken bijvoorbeeld een stuk gezelliger!
 • Niet alle beroepen zijn geschikt om vanuit het buitenland uitgevoerd te worden. Een installateur is bijvoorbeeld altijd gebonden aan een fysieke werkplek. Een websitebouwer daarentegen is niet gebonden aan een fysieke werkplek. Tijdens de corona pandemie is voor veel bedrijven duidelijk geworden dat het personeel eenvoudig van afstand kan werken. Overleg met je werkgever of remote werken voor jou een mogelijkheid is!
Remote werken vanuit het buitenland

Remote werkplek voor personeel

Het kan interessant zijn voor jouw bedrijf om remote werkplekken aan te bieden aan het personeel. Dit zijn de voordelen voor een bedrijf om gebruik te maken van remote werkplekken:

 1. Het bedrijf zal voor de buitenwereld overkomen als een vooruitstrevende organisatie. Dat is goed voor het imago van het bedrijf.
  • Dat maakt het eenvoudiger om nieuw personeel aan te trekken en om huidig personeel tevreden te houden. Tevreden personeel zorgt voor mond-tot-mondreclame voor het bedrijf.
  • Ook in de coronaperiode blijft het bedrijf door ontwikkelen. 
  • Het bedrijf toont voor de buitenwereld aan een ‘hippe organisatie’ te zijn en in te spelen op nieuwe kansen.
 2. Als een bedrijf het slim aanpakt kan er, door de inzet van remote werkplekken, sprake zijn van kostenbesparing.
  • Doordat personeel vanaf een andere locatie werkt, kunnen de kosten van het huidige kantoorpand worden teruggebracht. 
  • Een remote werkplek in de buurt van een woonlocatie zorgt voor een reiskostenbesparing. Ook bespaar je bijvoorbeeld op koffie, lunch en internetkosten. Hierdoor kan een remote  vergoeding of een thuiswerkvergoeding aan de werknemer worden uitgekeerd.
 3. Een remote werkplek zorgt voor een verbeterde werkkwaliteit bij het personeel.
  • Een andere werkomgeving zorgt ervoor dat de creativiteit bij een werknemer wordt aangewakkerd.
  • Er lopen geen collega’s voorbij die een praatje over het weer starten waardoor er minder afleiding is.
  • Remote werken in een andere tijdszone kan er zelfs voor zorgen dat de openingstijden van een bedrijf verruimd kunnen worden. 
Flexwerkplek voor remote werken in Lissabon, Portugal

Ben je benieuwd of een remote werkplek voor jouw bedrijf interessant is? Bekijk de pagina voor werkgevers.

Remote werken in het buitenland

Als je ervan overtuigd bent dat remote werken iets voor jou is, dan helpen wij je graag om de leukste remote werkplek te ontdekken. Remote werk is namelijk leuker in het buitenland dan in Nederland. Maar wat maakt werken vanuit het buitenland zo bijzonder?

 • Iedere dag heb je kans op interessante ontmoetingen. Waar je in Nederland dagelijks dezelfde collega’s spreekt, zal je op een remote werkplek in het buitenland veel nieuwe gezichten zien. Er wordt veel gebruik gemaakt van remote werkplekken door reizigers die niet te lang op een vaste bestemming blijven. Er gebeurt dus een hoop om je heen waardoor je niet veel hoeft te reizen om je netwerk te vergroten.
 • Naast je werkzaamheden heb je de mogelijkheid om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Na werktijd heb je alle tijd en vrijheid om een uitstap te maken naar de bekendste toeristische bezienswaardigheden of juist naar een dorpscafé. Als je werkt in een nieuwe stad dan ga je al snel de locaties herkennen waar locals komen. Het zal niet lang duren voordat je jezelf een local begint te voelen.
 • Door vanuit het buitenland te werken is het eenvoudig om een ander ritme aan te nemen. Heb je bijvoorbeeld moeite met vroeg beginnen? Of haalt die ene collega vaker koffie voor je dan je eigenlijk zou willen? Gebruik je werkplek in het buitenland om te breken met gewoontes waar je graag vanaf wilt.
 • Het klinkt misschien heel logisch maar het werken vanuit het buitenland zorgt ervoor dat je taalvaardigheden zich ontwikkelen. De ene keer werk je naast een Engelsman en de andere keer naast een Spanjaard. Zou jij graag een nieuwe taal willen spreken? Dan is werken van het buitenland een mooie kans.
 • Tot slot is het natuurlijk vooral een mooie ervaring die niemand je meer afpakt. Nu heb je de kans en je weet nooit of die kans zich nog vaker voor zal doen.

Op zoek naar een remote baan?

Zou je graag in het buitenland willen werken maar heb je geen baan waarbij je remote kunt werken? Er zijn een aantal websites die remote banen aanbieden. De banen die op deze websites worden aangeboden, kunnen doorgaans over heel de wereld worden uitgevoerd. Uiteraard dien je net als bij andere werkgevers wel eerst te solliciteren. Ben je aangenomen voor een remote functie? Gefeliciteerd!

Je kunt nu jouw favoriete bestemming uitkiezen om te werken.

Onze remote werkplekken in het buitenland

Thuiswerken op mooie locaties

Werkanties biedt remote werkplekken aan in Portugal en Spanje. In Portugal bieden wij drie werklocaties aan en in Spanje negen. Bij iedere boeking mag je gebruik maken van alle werklocaties die op een bestemming worden aangeboden. Op onze remote werklocaties krijg je de keuze uit een flexwerkplek of een privé kantoor. Bepaal welke bestemming voor jou interessant is. De prijzen zijn voor alle bestemmingen gelijk. De prijs is afhankelijk van de verblijfsduur en de keuze tussen een privé appartement of een gedeelde accommodatie.

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!