Remote werken

Remote werken betekent ‘op afstand werken’. Met remote werken ben je niet gebonden aan een fysieke werkplek en heb je iedere dag zelf de keuze vanaf welke locatie je wilt werken. We omschrijven de voordelen en nadelen van deze nieuwe manier van werken.

Tips voor en nadelen van remote werken

Voordelen van remote werken

  • Je kiest je eigen werkplek. Met remote werken kan je zelf bepalen vanaf welke plek je wilt werken. Heb je zin om onder de Spaanse zon te werken? Of juist in een huisje in de bergen? Je bent onafhankelijk en bepaalt je werklocatie zelf. Door zelf je locatie te kiezen, combineer je eenvoudig je werk met een vakantie.
  • Bouw vakantiedagen op terwijl je in het buitenland zit. Via Werkanties werk je een aantal maanden in het buitenland. Wanneer je weer terugkomt in Nederland heb je vakantiedagen opgebouwd en kan je een vakantiebestemming uitkiezen.
  • Je leert interessante mensen kennen en stapt uit je comfort zone. Door vanaf andere locaties te werken, zal je nieuwe connecties maken en je netwerk uitbreiden. Tip hoe je netwerk uit te breiden: maak zoveel mogelijk gebruik van flexwerkplekken.
  • Het bespaart reiskosten. De werklocaties en overnachtingsplekken die wij aanbieden bevinden zich op loopafstand van elkaar. Je bespaart dus iedere dag reiskosten waardoor deze nieuwe werktrend heel voordelig kan uitpakken.

Nadelen van remote werken

  • Als je ervoor kiest om zonder collega’s, familie of vrienden naar het buitenland te gaan dan kan dat eenzaam zijn. Je ziet niet iedere dag je collega’s waardoor het lastiger is om contacten te onderhouden. Zorg ervoor dat je werkt vanaf een locatie waarbij je contact kunt leggen met anderen. Met flexwerken wordt remote werken bijvoorbeeld een stuk gezelliger!
  • Niet alle beroepen zijn geschikt om vanuit het buitenland uitgevoerd te worden. Een installateur is bijvoorbeeld altijd gebonden aan een fysieke werkplek. Een websitebouwer daarentegen is niet gebonden aan een fysieke werkplek. Tijdens de corona pandemie is voor veel bedrijven duidelijk geworden dat het personeel eenvoudig van afstand kan werken. Overleg met je werkgever of remote werken voor jou een mogelijkheid is!
Remote werken vanuit het buitenland

Werken remote

Als je ervan overtuigd bent dat remote werken iets voor jou is, dan helpen wij je graag om de leukste remote werkplek te ontdekken. Remote werk is namelijk leuker in het buitenland dan in Nederland. 

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!

Scroll naar top