Veelgestelde vragen

Op deze pagina geven wij antwoord op de meeste gestelde vragen. Mocht het antwoord op je vraag hier niet tussen staan, of heb je een aanvulling op deze veelgestelde vragen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen workation of remote werken

Contact

Staat het antwoord op je vraag niet op deze pagina? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar per chat, telefoon, e-mail en WhatsApp.

Veelgestelde vragen

De letterlijke betekenis van workation is werkantie. Een workation is een combinatie van het Engelse work en vacation. Een werkantie is dus een combinatie van het Nederlandse werk en vakantie. Op vakantie worden werk gerelateerde e-mails bijgehouden of er wordt een korte vakantie aan een zakenreis toegevoegd. Werk en vakantie lopen steeds meer in elkaar over en door de hedendaagse technologie valt dit goed met elkaar te combineren. Digitale nomaden zijn er al langere tijd maar sinds de corona pandemie hebben bedrijven ontdekt dat een fysieke werkplaats in veel gevallen niet nodig is. Hierdoor heeft de trend 'werkantie' zich in een snel tempo door kunnen ontwikkelen. Een werkantie bij Werkanties bestaat uit een werkplek in het buitenland + een accommodatie op loopafstand van deze werkplek.

De standaard werkantie die wij aanbieden bestaat uit een werkplek en een accommodatie (overnachtingsplek) op loopafstand van de werkplek. Er zijn dus geen vliegtickets inbegrepen. Indien je een werkantie wilt boeken inclusief vlucht, dan kan je dat aangeven bij 'opmerkingen' tijdens het aanvragen van de offerte. We zullen in dat geval een offerte opstellen inclusief vliegtickets.

Je kunt een Werkantie boeken als je niet gebonden bent aan een bepaalde fysieke werkplek. Ben je vanwege de coronapandemie thuis gaan werken? Of had je daarvoor al geen vaste fysieke werkplek? Dan kan je een Werkantie boeken en in het buitenland werken! Denk bijvoorbeeld aan banen zoals een klantcontactmedewerker, marketing specialist of websitebouwer. Twijfel je of jouw baan geschikt is voor een werkantie? Vraag het na bij je werkgever of neem contact met ons op voor advies.

Onze standaard werkanties staan als aanbod op deze website. Het is echter mogelijk om een werkantie naar een andere bestemming te boeken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Als je met een groep reist dan is het mogelijk om een slaapkamer in dezelfde accommodatie aan te vragen. Afhankelijk van de beschikbaarheid is dat mogelijk.

Als je alleen reist zal je de woonkamer, badkamer en keuken delen met anderen. Deze huisgenoten hebben niet altijd via Werkanties geboekt. Meestal zijn dit wel werkenden die op een workation zijn. Als je een voorkeur hebt wat betreft de huisgenoten dan kan je dat aangeven in de opmerkingen op de boekingspagina. 

Het is belangrijk om je te realiseren dat wij geen banen of studies aanbieden. Wij verzorgen de ruimte waarvandaan gewerkt en geleefd kan worden. De baan of studie regel je zelf.

Staat het antwoord op je vraag niet op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

We zijn bereikbaar per telefoon en WhatsApp op 0625081315, per E-mail op info@werkanties.nl of per chat. 

Werken in de mooiste steden van Europa?

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 09.00 – 17.00 uur telefonisch, per WhatsApp, E-mail en chat bereikbaar. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag!